Jak zwiększyć swoje umiejętności w kuchni
Gotowanie to coś więcej niż zbieranie składników do dania.
To sposób na wyrażenie siebie. Wybierając danie, doprawiając danie i podając danie, na każdym kroku składasz oświadczenie. Przejmij kontrolę nad wysyłaną wiadomością dzięki tym wskazówkom kulinarnym.Jest sposób na uratowanie tego sosu i od razu będziesz mógł go wykorzystać. Wymieszaj jedną łyżkę skrobi i dwie łyżki wody. Dodaj tę mieszankę do sosu, aby go zagęścić. Unikaj nadmiernego zagęszczania, powoli dodając mieszankę skrobi i często mieszając sos.Jeśli pieczesz, możesz zostawić jajka i masło na noc w temperaturze pokojowej. To przygotuje je do użycia jako składniki podczas pieczenia następnego dnia. Zrozumienie temperatury przechowywania niektórych składników pomoże zmaksymalizować łatwość tworzenia posiłku.Upewnij się, że pieczona ryba jest wilgotna i delikatna, gotując „en papillote”. To francuska technika, która odnosi się do ryby pieczonej w pergaminowo-papierowej paczce. Połóż wybrane ryby i warzywa na środku dużego kawałka papieru pergaminowego. Połącz ze sobą brzegi papieru, zagnij je mocno, aby utworzyć zgrzew i piecz przez 10 do 15 minut w 450 stopniach. Ryby i warzywa parują w opakowaniu, dzięki czemu są wilgotne i delikatne, tworząc smaczne, zdrowe danie. (Sprzątanie jest równie łatwe – po prostu wyrzuć papier po jedzeniu!)Ciasteczka warstwowe, krówki i ciasteczka do żucia często rozpadają się lub rozrywają podczas próby równomiernego krojenia ich na kwadraty. Dobry obrotowy nóż do pizzy może być użyty do wykonania tego zadania bez obawy, że ostry nóż ześlizgnie się i spowoduje obrażenia.
Zrób kilka lekkich wskazówek w swoim jedzeniu, najpierw czubkiem noża, a następnie użyj noża do pizzy, aby za każdym razem uzyskać idealnie pokrojone batony, ciasteczka i krówki.Zmyj grzyby wilgotną szmatką.
Nie umieszczaj ich pod bieżącą wodą, aby je wyczyścić. Grzyby są jak małe gąbki i włożenie ich pod kran spowoduje, że wchłoną zbyt dużo wody. Może to również wpłynąć na ich smak i czas gotowania.Poznaj płeć swojego bakłażana! Istnieją zarówno męskie, jak i żeńskie bakłażany i warto znać różnicę. Nasiona bakłażana mogą być bardzo gorzkie. Nasiona żeńskiego bakłażana mają tendencję do bycia bardziej gorzkimi niż nasiona męskiego bakłażana. Męską bakłażana można rozpoznać po podstawie – będzie gładka i okrągła, podczas gdy podstawa żeńska jest bardziej owalna i głęboko wcięta.Jedna ważna wskazówka, o której należy pamiętać podczas gotowania potraw, skupia się na wielkości przygotowywanej potrawy. Im mniejsze danie jest gotowane, tym wyższa temperatura pieczenia i mniej czasu potrzebnego na ugotowanie potrawy. Mniejsze potrawy na ogół gotują się w ciągu kilku minut w wysokich temperaturach.Łuskanie orzechów pekan może być naprawdę trudne. Ułatw sobie to, mocząc je w filiżance wody i wstaw do kuchenki mikrofalowej na 5-6 minut. Zawsze można namoczyć orzechy we wrzącej wodzie, aby uzyskać ten sam efekt. Gorąca woda sprawia, że skorupa jest bardziej miękka i łatwiejsza do złamania.Gotowanie to codzienna czynność, która jest czymś więcej niż się wydaje. Gotowanie może być świetnym sposobem na zorganizowanie małego show dla gości lub nawet dla siebie. Stwórz wspaniały posiłek i bądź dumny z tego, co zrobiłeś. Skorzystaj z tych wskazówek kulinarnych, aby dać inspirację do wyrażania siebie poprzez jedzenie.
Comments are closed.